0

Н овак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на турнира в Женева след  победа в два сета срещу Яник Ханфман. През март Григор Димитров отнесе германеца с 6:1, 6:0 на Мастърса в Маями.

Успехът в турнира от сериите АТР 250 е под номер 1100 в кариерата на фаворита във всички турнири, в които участва. Победителят от срещата между Денис Шаповалов и Талон Грикспур ще бъде следващ съперник за сърбина.

Световният номер едно свърши лесно задачата си срещу тенисист, който по-рано в турнира победи Анди Мъри.

Джокович се наложи с 6:3, 6:3 на турнира в Швейцария, като спаси девет от 10-те точки за пробив и спечели шест поредни гейма във втория сет. Тогава Джокович изоставаше с 0:3, но вдигна оборотите и обърна мача. 

B сравнение с проблемите с контузии на Роджър Федерер и Рафаел Надал в края на кариерите им, Джокович на 37 не показва никакви признаци на нещо подобно и явно очаква с нетърпение да започне Ролан Гарос – от 26 май. 

Освен трупането на рекорди, сърбинът може да се превърне във втория играч в Оупър-Ерата c титла от Големия шлем след като навърши 37 години след Кен Розуъл на Откритото първенство на Австралия през 1972-а година.

В друг двубой от втория кръг Каспер Рууд (Норвегия) се справи със Себастиан Офнер (Австрия) с 4:6, 6:2, 6:2. 

Скандинавецът ще спори със Себастиан Баес (Аржентина) за място на полуфинала, като Баес – номер 5 в схемата, отстрани Карбайес Байена (Испания) с 6:3, 6:0.

Източник: БТА