0

О тборът на Босна и Херцеговина поведе на България с 2:0 победи в сблъсъка между двата отбора в плейоф за запазването на място в Световна група I на Купа "Дейвис". Първият мач на двойки утре е последният шанс на нашите за обрат.

В първия мач Димитър Кузманов отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 пред Нерман Фатич след близо два часа и половина. 

Във втория двубой от програмата Янаки Милев отстъпи пред бившия номер 23 в света Дамир Джумхур с 3:6, 2:6. Срещата се проведе в ТК „Авеню" в Бургас и продължи 75 минути.

Първият сет беше решен от един пробив, дело на Джумхур в шестия гейм. През втората част босненецът започна с брейк в първия гейм, но Милев веднага спечели подаването му изравни за 1:1 гейма и вдигна на крака публиката. 

До края на срещата обаче опитът на босненеца се оказа решаващ и той взе пет от следващите шест гейма, с което и победата.

В неделя по програма трябва да се изиграят три двубоя. Началото е от 14:00 часа със среща на двойки, като за България са заявени Александър Лазаров и Александър Донски, а за гостите от Босна и Херцеговина Мирза Башич и Томислав Бъркич.

По регламент капитаните могат да правят промени до час преди началото на двубоя. 

Дуелът край морето ще завърши с две срещи на единично. В първата сили ще премерят Димитър Кузманов и Дамир Джумхур, а във втората Янаки Милев и Нерман Фатич.

Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните.

Източник: БТА