0

О кръжният прокурор на Лос Анджелис повдигна обвинение за домашно насилие срещу крилото на Шарлът Хорнетс Майлс Бриджис, разкриха от съда. Той ще се изправи пред Върховния съд на окръг Лос Анджелис в сряда. В изявление на окръжния прокурор Джордж Гаскон се твърди, че инцидентът с Бриджис и приятелката му Мишел Джонсън се е случил преди раждането на двете им деца. 

Бриджис е обвинен в нараняване на родител и две престъпления за насилие срещу деца при обстоятелства или условия, които могат да причинят тежка телесна повреда или смърт, според окръжния прокурор. 

„Домашното насилие създава физическа, психическа и емоционална травма, която има трайно въздействие върху жертвите. Децата, които са свидетели на семейно насилие, са особено уязвими и въздействието върху тях е неизмеримо. Г-н Бриджис ще бъде държан отговорен за действията си и нашата служба ще подкрепи децата му в този труден процес“, казва Гаскон в изявление. 

24-годишният Майлс Бриджис в момента е свободен агент и се очаква да получи солидна сума през това лято при подписване на нов договор. Той реализира средно 20,2 точки и 7 борби с екипа на Хорнетс в четвъртия си сезон в НБА.