0

Н е спират дебатите в света на бокса след светкавичния нокаут, който американецът Рубен Торес нанесе на Кристиан Баес от Венесуела в събота. Още в първата секунда на седмия рунд, веднага след като съперниците допряха ръкавици за традиционния поздрав, Торес заби свирепо ляво кроше в брадата на противника си, който се просна на пода.

Така приключи мачът за непобедения досега южноамериканец, а ударът на победителя, колкото и да изглежда неспортсменски и мръсен, бе напълно в рамките на правилата.

Затова и реферите потвърдиха законната победа на Торес, който се защити пред медиите: „Това е бокс и аз винаги тръгвам в атака. Реферът даде знак да започнем да се бием и аз го ударих с ляво кроше, това беше всичко. Винаги трябва да си нащрек и да се пазиш по всяко време“, каза той пред портала Boxing Scene. 

Сцената даде старт на дебатите сред феновете, като мнозина я сравниха с нокаута на Мейуедър срещу Ортис през 2011 г. При подобни обстоятелства.

Тогава непобеденият „Money” нокаутира съперника си в средата на четвъртия рунд след прекъсване, дадено от рефера заради удар с глава на мексиканеца. Съдиите спряха битката, за да предупредят Ортис, а миг след подновяването й Флойд нанесе два светкавични безмилостни удара, за да грабне световната титла в полусредна категория на WBC. 

„На ринга трябва да се пазиш през цялото време“, по същия начин се оправда тогава американският боксьор.