0

Р ъководството на Националната баскетболна асоциация наказа за една среща нападателя на Голдън Стейт Дреймънд Грийн за своята невъздържана реакция спрямо центъра на Сакраменто Домантас Сабонис.

Инцидентът стана по време на втория мач от плейофите между двата отбора, когато Сабонис сграбчи крака на Грийн, след като падна по гръб на пода. Защитникът му отговори с ритник в ребрата.

"Дреймънд Грийн бе наказан за един мач за това, че стъпи върху гърдите на центъра на Сакраменто Кингс Домантас Сабонис", бе обявено от Джо Дюмарс, който е изпълнителен вицепрезидент на асоциацията.

"Наказанието е част от неспортсменските прояви на Грийн в миналото", се добавя в позицията.

Голдън Стейт губи за момента с 0:2 от Сакраменто в серията.

Грийн си спечели репутацията на най-големия злодей в НБА, но този път премина границата. Подобно нещо не бе виждано в лигата от 1984 г., епохата на „лошите момчета“ в баскетбола и на твърдата до бруталност игра. В историята оттогава остана настъпването на Кевин Макхейл срещу Кърт Рамбис на финалите от 1984 г. „Това е част от играта“, подхвърли гордият член на „зелените“ от Бостън Селтикс в битката срещу Лейкърс във Форума.
Историческо, макар с отрицателен знак. Което Дреймънд Грийн повтори в поредната си проява като „суперзлодей“ на НБА.