0

П одвижна лаборатория за бързи тестове за COVID-19 на феновете ще има в "Арена Ботевград" преди мача България - Босна и Херцеговина от първия прозорец на квалификациите за световното първенство през 2023 година в Япония, Филипините и Индонезия. Двубоят е на 29 ноември (понеделник) от 19.00 часа.

Лабораторията ще работи в залата от 17.00 часа. Изискването за "зелен сертификат" за посещение на мача важи за лица над 18 години.
Както беше обявено, входът за клубни отбори от подрастващи от България, които искат да гледат двубоя, ще бъде безплатен. Единственото условие е всеки един тим да бъде предварително организиран, да спазва стриктно всички епидемични мерки и да уведоми ръководството на "Арена Ботевград" за желанието да наблюдава срещата.

Билети за всички останали желаещи да подкрепят националите ще се продават на касите на залата с цена от 5 лева.

Българските национали ще се включат отново в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. В периода 27 ноември - 5 декември 2021 година Спешъл Олимпикс България отново ще организира промоционална кампания с цел да се разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения и да се промени живота им чрез баскетбола. Момчетата на Росен Барчовски ще излязат срещу Босна и Херцеговина със специални ленти "Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България" на екипите си.
Александър Янев записа и специално видео, в което обясни отдадеността на националите към каузата.

"Ако обичате смелите, ако се възхищавате на отдадените, ако искате да споделите усещането за победа, значи вече сте част от нас - феновете на Спешъл Олимпикс. Подкрепете достойнството, толерантността и приемането. Аз, Александър Янев и съотборниците ми от националния отбор на България по баскетбол вярваме, че баскетболът е за всички!", казва крилото в записа. 
Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 година. Оттогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс се увеличи от 13 000 до близо 60 000 в Европа.