0

О тборът на Астън Мартин ще участва със само една кола в днешната Гран При на Сингапур във Формула 1, в която Ланс Строл няма да стартира. Канадецът се блъсна тежко в предпазната стена на изхода от последния завой в края на първата фаза на вчерашната квалификация. След този си удар Строл посети медицинския център, където получи разрешение да стартира днес.

 

Все пак пилотът и отборът са решили заедно той да пропусне надпреварата на „Марина Бей“, която е една от най-тежките от физическа гледна точка в календара. Една от причините за това решение е фактът, че Строл все още чувства болки след много тежкия удар вчера. „Целият отбор се радва, че Ланс успя да излезе сам от колата след инцидента вчера. Той обаче все още усеща ефектите от този сериозен удар. Нашият приоритет сега е той да се възстанови бързи. Заедно ние решихме той да пропусне състезанието тази вечер и да се фокусира върху връщането си в кокпита за Гран При на Япония следващия уикенд“, каза шефът на Астън Мартин Майк Крак по повод отсъствието на Строл от днешния старт.

 

След оттеглянето на Строл от старта днес промени по стартовата решетка няма да има, тъй като канадецът така или иначе трябваше да стартира последен. Неговият съотборник Фернандо Алонсо, който единствен ще защитава честта на Астън Мартин днес, ще потегли от седмото място. 

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX