0

П рисъствието на служебния премиер Гълъб Донев в „Арена София“ на Световната купа по художествена гимнастика стигна само за третото място на нашите момичета в многобоя след изиграването на съчетанието с 5 обръча.

Министър-председателят пристигна в залата преди церемонията по откриването и пожела успех на българския ансамбъл в предстоящия старт. Донев, който бе заедно с шефката на федерацията Илиана Раева, поднесе цветя на треньорския щаб Весела Димитрова, Михаела Маевска, Ясена Стойнева и на гимнастичките от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова. 

Той изгледа съчетанието на българките с пет обръча в компанията на Илиана Раева.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха грешки и бяха оценени с 32.500 точки, от които 17.700 за трудност, 7.950 за артистичност и 6.850 за изпълнения за композицията си с обръч.

Петорката, ръководена от Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева, се класира за финала на пет обръча в неделя.

На първо място е Италия с 34.450 точки, пред Франция с 33.250 точки, Япония с 32.200, Израел с 31.900 точки и т.н.

Утре предстоят съчетанията с три ленти и две топки, след което станат ясни призьорите в многобоя и финалистите на отделните уреди.