0

Г ерманската прокуратура обвини трима мъже в опит за изнудване на семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, съобщава ДПА.

Шумахер беше тежко ранен при инцидент по време на каране на ски в края на 2013-а и оттогава не се е появявал публично. Оттогава близките му пазят тайна относно неговото състояние.

Бивш служител по сигурността на семейството е заподозрян за направени записи, докато друг мъж и синът му са обвинени в съучастничество в престъплението, според прокуратурата в западния германски град Вупертал.

Властите твърдят, че предполагаемите извършители са се обадили няколко пъти на близките на Шумахер с искане за 15 милиона евро. 

Твърди се, че те са заплашили да публикуват лични данни в интернет, ако парите не бъдат платени.

Съобщава се, че материалът, използван за престъплението, е бил получен от човек, който в миналото е работил като охранител за семейството на Шумахер и също така е отговарял за дигитализиране на лични снимки.

По време на ареста на мъжа властите иззеха голям брой други евентуални доказателства като твърди дискове, USB памет и мобилни телефони.

Германската полиция започна разследване по случая, след като получи сигнал от швейцарските власти. Според следователите заподозрените са действали от Вупертал.

Случаят не е първи, в който семейството на Шумахер е обект на изнудване. През 2017 година 25-годишен мъж беше осъден за опит да рекетира съпругата на Шумахер Корина за 900 хиляди евро. 

След това той получи условна присъда от 21 месеца лишаване от свобода, припомня БТА.