0

Б ългарската федерация по лека атлетика ще кандидатства за домакинство на Европейската купа по хвърляния, обяви президентът на БФЛА Иван Колев. Той е обсъдил идеята с президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов по време на двудневната обучителна програма в Лозана за въвеждане на нови лидери на атлетически федерации от Европа. Участие в срещата са взели новоизбраните президенти и изпълнителни директори на атлетическите федерации на България, Белгия, Румъния, Украйна и Малта.
„Ако кандидатурата на България бъде реализирана, то федерацията ни ще получи възможността да организира Европейската купа по хвърляния в Балчик от 2028 до 2030 година, коментира от Лозана Иван Колев. За последно БФЛА е била домакин на Европейска купа по хвърляния през 2011-та година, когато състезанията се проведоха на стадиона на НСА „В. Левски“ в София. 
„Срещата в централата на Европейската атлетика бе изключително ползотворна за всички колеги. Българската федерация ще се възползва от всички програми на Европейската атлетика, защото само така ще може да издигнем до ново ниво нашият спорт“, допълни още Колев. Президентът на БФЛА е категоричен, че ще направи всичко възможно федерацията ни да домакинства на максимално голям брой състезания от календара на Европейската атлетика.