0

Ж ивата легенда на голфа Тайгър Уудс е получил оферта на стойност между 700 и 800 милиона долара, за да вземе участие в LIV сериите.

Сензационната новина разкри изпълнителният директор на LIV Голф Грег Норман, който уточни, че 15-кратният шампион в мейджър турнирите е получил предложението преди той да оглави организацията. "Този проект се нуждае от лица като Тайгър, за да може да съществува. Ние искаме да имаме най-добрите от най-добрите играчи”, обясни Грег.

LIV Голф сериите стартираха през юни, като идеята е форматът да се конкурира с Тура на Професионалната голф асоциация. Зад проекта стои принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. 

46-годишният Уудс, който е едно от най-популярните спортни лица в света, през последните месеци многократно се изказа в подкрепа на Професионалната голф асоциация. Той дори осъди решението на други голф звезди да преминат в редиците на LIV сериите и всяка една от тях е получила между $100 и 200 млн., като в тази сума не се включват наградните фондове в състезанията.

Очаква се през 2023-та Голф лигата да проведе 14 турнира с общ награден фонд от $405 млн., а PGA - 44 турнира, с $428 награден фонд плюс 145 млн. бонуси.