0

Н ик Кириос записа може би най-големия успех в кариерата си с класиране на финала на тенис турнира "Уимбълдън", а според майка му за това си има причина. Нил Кириос каза в интервю за австралийската Nine Media, че синът й най-после е оставил видеоигрите на заден план и е започнал да обръща повече внимание на света около него. 

"Беше ни много трудно да го накараме да направи каквото и да било. Той искаше само да си седи затворен в стаята и да се занимава с видеоигри. Понякога дори стигаше до там, че го болеше рамото от твърде много игра", заяви Нил, цитирана и от агенция Ройтерс.

"Веднъж, докато бяхме в Китай, опитахме да го накараме да посети Великата стена. Кой не би искал да я види, нали? Не и Ник. Той просто предпочете да си остане в стаята и да си поръча храна. Това ме притесняваше дълго време. 

Не искаше да види и Ниагара, когато бяхме в Канада. Наложи ми се да си хвана туристическо бусче и да посетя водопада сама. Ник изобщо не беше по тези неща".

Ник Кирьос е първият австралиец на финал на "Уимбълдън" от 2003 насам и в битката за титлата ще се изправи срещу Новак Джокович или Камерън Нори. Той няма да играе на полуфиналите след отказа на Рафаел Надал заради контузия.  

Нил Кирьос обаче няма да може да види на живо може би най-важния мач в кариерата на сина й, тъй като здравословни проблеми не й позволяват да пътува до Лондон. Тя обаче следи социалните мрежи и по този начин всичко, което се случва с Ник във Великобритания.

"Мисля, че той най-накрая се отвори за заобикалящия го свят и се радвам за това. Разликата е огромна и е ясно видима в Инстаграм сторитата му. Сигурно за първи път е видял Биг Бен. Бил е не знам колко пъти в Лондон и не бе ходил никъде. Той обаче се промени много след турнира в Мелбърн тази година", продължи тя.

"Ник вече разбира, че животът не се върти само около тениса. Никой не очаква от него да бъде такъв. Хората трябва да се наслаждават на ежедневието си и аз съм изключително щастлива, че той вече го прави".