0

А нди Мъри многократно е подчертавал колко важен е за него Куинс клъб и тази връзка ще стане още по-силна. Lawn Tennis Association (LTA) обявиха, че от следващия сезон централният корт в комплекса ще бъде преименуван на „Andy Murray Arena“.

Мъри е рекордьор по титли в турнира, като има пет трофея на свое име. Последната му победа в Куинс клъб беше през 2016 г., когато в напрегнат мач победи Милош Раонич. Тази година беше последното участие на Мъри в турнира, където в първи кръг победи Алексей Попирин. 

За съжаление, сбогуването му с Куинс Клуб беше помрачено от сериозна контузия в гърба, която го принуди да се оттегли от осминафиналния мач срещу Джордан Томпсън.

„Анди е най-великият британски тенисист и истински гигант в нашия спорт, каза изпълнителният директор на LTA, Скот Лойд. - Той осъществи огромен принос към тениса и донесе много радост на всички ни. Мъри беше неуморим в своето преследване на съвършенството и притежаваше непоколебима амбиция. Неговата брилянтност на корта сложи край на чакането за британски шампион на „Уимбълдън“, донесе на Великобритания няколко олимпийски медала и беше в основата на триумфа на страната ни в турнира за Купа „Дейвис“ през 2015 г.“, допълни той.

„Горди сме да кръстим на него централния корт в Куинс клъб, добави Лойд. - В същото време сме мотивирани да създадем още инфраструктурно наследство, работейки съвместно с Джуди Мъри за създаването на тенис център в Парк Кийр, който да подпомогне местната общност и развитието на спорта в Шотландия. Разбира се, в бъдеще ще сме готови да работим и с Анди по какъвто начин той пожелае.“