0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи на 18-ото си място в ранглистата на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), която бе обновена днес. Димитров, който отпадна във втория кръг на Мастърс турнира в Монреал (Канада) през миналата седмица, има 1810 точки.

Втората ракета на България Димитър Кузманов напредна с едно място и заема рекордната в кариерата си 162-а позиция с актив от 326 точки.

Първи остава руснакът Даниил Медведев със 6885 точки, следван от Александър Зверев (Германия) със 6760 и Рафаел Надал (Испания) с 5620 точки.

Григор Димитров започва участието си в Синсинати в ранните часове на вторник, стана ясно след обявяването на програмата за първия ден на турнира от сериите “Мастърс”. Гришо ще срещне на старта световния номер 21 Денис Шаповалов. Двамата ще закрият програмата на корт „Grand Stand“, като се очаква сблъсъкът помежду им да започне около 02:00 часа. Двубоят ще бъде излъчван пряко в ефира на MAX Sport 1.

Това ще бъде трети мач между Григор Димитров и канадеца, като българинът спечелил и двете си срещи на твърди кортове срещу Шаповалов до момента, докато канадецът има успех в единствения им мач на клей.