0

Т енисистът Лука Стоянович е прострелян от бандит в Америка.

Инцидентът е от 13 май, но за него се разбра едва вчера след пост на №125 в женския тенис Олга Данилович. Тя се обърна с апел за събиране на средства за лечението на 21-годишния сърбин.

Стоянович пострадал, когато заварил в колата си бандит. Мъжът стрелял в спортиста и го улучил в крака. За зла участ е засегната основна артерия и Лука бързо започнал да губи много кръв.

„Реагирал е бързо и успял да се обади на полицията, като в същото време стегне крака с хавлиена кърпа, за да спре кървенето. Наблизо имало полицай, който се озовал на момента и оказал помощ. По-късно ни казаха, че Лука щеше да умре, ако човекът се беше забавил с четири минути“, разказа приятелката на пострадалия Мишел.

Стоянович е роден в Парачин. Негов откривател е Деян Петрович, бившият капитан на Сърбия за „Дейвис къп“, който е бил треньор също на Новак Джокович, Ана Иванович и Йелена Янкович. Именно Ноле пък беше един от първите, които се включиха с финансова помощ, след като новината за участта на Лука стана обществено достояние. Звездата дари 5000 долара.

Стоянович учи в САЩ със стипендия за тенис. През 2018 година той беше шампион за юноши до 18 г. в дивизията на своя университет.

„Изминалите 30 дни бяха най-тежките в живота ми. Претърпях няколко операции и едва останах жив“, каза самият Стоянович и обясни, че здравната му застраховка не покрива всички разходи около лечението.