0

Н ай-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков, пропусна загубата на клубния си Сакраменто Кингс срещу Ню Йорк Никс с 91:98 (22:21 26:32 26:22 17:23). След поражението “кралете” паднаха до седмото място в Западната конференция с баланс от 38 победи и 28 загуби.

Ню Йорк Никс от своя страна се намира комфортно на четвъртото място на Изток с 40 успеха и 27 поражения. Майк Браун не допусна изненади и започна с Харисън Барнс Кийгън Мъри, Домантас Сабонис и Кевин Хъртър и Ди’Аарън Фокс.

Том Тибодо стартира с петица в лицето на Харт, Ануноби, Хартенщайн, Дивичензо и Брънсън. За “кралете” Домантас Сабонис отново демонстрира класа и стана най-резултатният играч за своите, като направи “дабъл-дабъл” с 21 точки и 14 борби. Фокс добави 20 точки, като бе близо до своя “дабъл-дабъл”, но малко не му достигна и приключи вечерта с 9 асистенции.

За победителите и като цяло на паркета най-добра ефективност показа Джейлън Брансън, който реализира фамозните 42 точки. Дивичензо и Бъркс също приключиха вечерта с двуцифрен резултат, като добавиха съответно по 15 и 12 точки.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX