0

С ветовният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли, защото е шофирал под влиянието на наркотични вещества, съобщава GlasNews.bg.

Проверка на „Мач Телеграф“ в местната полиция потвърди, че наистина лице с такова име е било задържано в споменатия период и по неофициална информация Насар не се е подчинил на органите на реда и е оказал съпротива. Освен това полицията е свалила и регистрационните номера на автомобила, който той е управлявал.

В момента националният отбор е на подготвителен лагер във високопланинската база в Белмекен, но Насар не е там. Старши треньорът на тима Иван Иванов заяви, че най-вероятно инцидентът от миналата седмица е причина шампионът да не е на лагера, но все пак очаква Карлос да се появи в следващите дни.

Заради този инцидент – ако той се окаже истина - може да се стигне до много тежък проблем от спортно естество. Ако в следващите месеци Насар бъде тестван за допинг, пробата почти сигурно ще е положителна, защото наркотиците оставят следи в организма до половин година след употребата им.

Още подробности за скандала четете в новия брой на в. "Мач Телеграф" утре