0

Г ригор Димитров ще започне срещу непоставен тенисист участието си на турнира по тенис за мъже от сериите АТП 250 в зала в Стокхолм с награден фонд 767 455 евро.

33-годишният №10 света ще излезе под закрития корт в шведската столица, където през 2013-а взе дебютната си титла в Тура, срещу французина Куентен Алис или индиеца Сумит Нагал, които ще се срещнат в първия кръг.

С нито един от двамата досега Гришо не е играл.

Алис, на 27 години, се намира на стотното място в последната ранглиста. През настоящата кампания той е записал едва 13 мача, като е спечелил 8 и е загубил 5. Нагал му е връстник, но е малко по-напред в класирането - 83-а позиция, въпреки че тази година е спечелил само 5 двубоя. Той има общо 15 победи в скромната си кариера.  

При победа над някой от двамата, нашият, който е поставен под №3 след норвежеца Каспер Рууд и руснака Андрей Рубльов, може да се изправи срещу 8-ия в схемата Лучано Дардери от Италия. Той обаче първо трябва да преодолее сънародника си Матео Беретини, а след това и победителя от мача между американеца Александър Ковачевич и швейцареца Доминик Щрикер, който се завръща след дълго лечение на контузия. 

Турнирът на закрито в Стокхолм, в който действащ шампион е французинът Гаел Монфис, започва в понеделник (14 октомври) от 11 часа българско време.