0

Е то какви бяха първите думи на Григор Димитров, след като контузия прекрати участието му на последния турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на САЩ в нюйоркския парк „Флашинг Медоус”, срещу представителя на домакините Франсис Тиафо:

„Явно процесът на рехабилитацията ми е малко по-бавен отпреди. Имах болезнен дискомфорт още преди мача.

Трябва да преоценя малко някои неща, които мога да променя. Може би мога да се справя по-добре. Сред тях е и начинът, по който съм се подготвял. Като се имат предвид всички обстоятелства от турнира в Монреал досега, искам да кажа, че не бях сигурен, че дори ще мога да се справя, камо ли толкова добре, колкото ми се искаше. Не искам да дискредитирам мача, който изигра Франсис. Той също ме подтикна много да се опитам да работя допълнително, така че определено заслужава признание.

Знаете ли - това е вторият пореден турнир от Шлема, в който ми се случва такава контузия (б.р. – както „Телеграф” вече отбеляза, същата травма спря Гришо и на „Уимбълдън”), така че, какво да кажа? Мисля, че имам достатъчно опит в себе си, за да знам кога и къде няма смисъл да продължавам. Харесва ли ми да го правя? Не, но това е положението. Затова явно е толкова трудно за преглъщане.

Последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Сега трябва да се съсредоточа за това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла.”