0

Е динственият българин, носител на Голям кристален глобус в зимните спортове – символът сноуборда ни Радослав Янков, продължава с тренировките за новия сезон.

34-годишният ас води подготовка на 2 места – в София и в родното Чепеларе.

Идния месец той и треньорът му Георги Атанасов-Джоко ще направят и лагер на сняг, съобщиха от Българската федерация по ски.

Новият сезон в сноуборда отново ще предложи на феновете стартове на най-високо ниво у нас.

На 18 и 19 януари догодина Банско, чието рекламно лице е Радо, приема 2 старта от Световната купа в паралелния гигантски слалом, които са валидни за спечелване на квоти за зимната олимпиада в Италия през 2026-а. Това ще е 13-о домакинство на най-добрия ни курорт на състезания от най-комерсиалната и популярна бяла надпревара и 4-то във втория по популярност зимен спорт след 2017-а, 2018-а и 2023-та. Преди 7 години Радо именно на Бъндеришка поляна спечели паметна победа при дебюта на Банско в Световната купа по сноуборд. Сега той ще има шанса точно там да се класира на 4-тата си олимпиада след Сочи (2014), Пьонгчанг (2018) и Пекин (2022).

На 21 и 22 януари пък пак в Банско ще се проведе и Европейската купа. Пистата под връх Тодорка за първи път посреща надпревара за континенталния трофей в сноуборда.