0

К ласата и опитът си казаха думата в мача между Рафаел Надал и Денис Шаповалов от 1/4-финалите на Australian Open. 22-годишният канадец бе на път да поднесе голяма сензация и да отстрани втори играч от топ 5 на света след Александър Зверев, но не издържа в петия сет и отстъпи на Матадора с 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 3:6.

Така 35-годишният Рафа си гарантира място във финалната четворка на надпреварата. За седмия си полуфинал в Мелбърн Надал очаква победителя от мача между италианеца Матео Беретини и французина Гаел Монфис.
След края на мача Шаповалов счупи ракетата си от яд, осъзнавайки, че изпусна голям шанс. Носителят на 20 титли от Големия шлем Рафа пък призна, че е имал стомашни проблеми по време на двубоя и е трябвало да прибегне до лекарства, за да ги успокои. 

При жените американката Мадисън Кийс продължава своите великолепни изяви като записа десетата си поредна победа. Кийс не остави никакви шансове на световната номер четири Барбора Крейчикова и я надигра с категоричното 6:3 6:2, за да се превърне в първата полуфиналистка при дамите.