0

И спанската легенда в тениса Рафаел Надал обяви, че е готов за здрава битка срещу световният №1 Новак Джокович на четвъртфиналите на откритото първенство по тенис на Франция.  Според Рафа всеки двубой може да бъде последен в кариерата му в Париж и заради това играе на максимума на силите си.

Запитан какво трябва да направи, за да спечели двубоя с Джокович, Надал отвърна: "Не мога да кажа на 100 процента, защото скоро не сме се срещали. За последно това се случи миналата година на същия корт. За съперник от неговия ранг е трудно да намериш адекватна тренировка и съм наясно, че този мач е голямо предизвикателство за мен. Джокович играе със самочувствие и аз знам в какво положение съм, но ще се боря за победа с всички сили".

Напоследък Надал е затрудняван от хронична контузия в стъпалото и заради това испанецът направи няколко по-слаби мача както на този турнир, така и на изминалите в Рим и Мадрид.

"Не мога да се оплаквам, когато съм стигнал до четвъртфиналите на Ролан Гарос. Преди две седмици и половина не знаех дали изобщо ще участвам, а сега излизам на корта с чувството, че всеки мач може да бъде последен за мен във Франция. Затова се опитвам да им се наслаждавам и да давам всичко от себе си", добави той.