0

И зглежда, че дори пустинна буря не може да спре Рафаел Надал. Матадора спечели испанския сблъсък срещу Карлос Алкарас на полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара. Двубоят ще се запомни с бурята, която разрази след втория сет и попречи максимално на играчите. Хвърчащите пликчета и пластмасови чашки обаче не попречиха на концентрацията на двамата, които изиграха епичен мач, продължил 3 часа и 12 минути.

В крайна сметка опитът на Надал си каза дума и той взе мача с 6:4, 4:6, 6:3 в мач, продължил 3 часа и 12 минути, за да се класира за финала на състезанието. В битката за титлата той ще срещне американецът Тейлър Фриц, който отстрани Андрей Рубльов от Русия със 7:5, 6:4 за час и 47 минути игра и се класира за първия си финал на подобно ниво. При успех над Фриц,

Рафаел Надал ще изравни рекорда на Новак Джокович от 37 титли от сериите „Мастърс 1000“. Ако Тейлър Фриц надделее, той ще стане първият американец след Андре Агаси през 2001 година, който печели трофея. „Играх добре в началото, но беше трудно да го спра заради невероятните му удари“, заяви Рафаел Надал, който достигна за пети път до финала на турнира в Индиън Уелс.