0

Е дин от най-добрите ни щангисти - Христо Христов, отпадна от европейското първенство в Ереван, което стартира на 15 април. Той се е контузил, разкри треньорът Иван Иванов.

„Христо форсира подготовката си и получи травма. Решихме да не рискуваме и да го запазим за световното първенство през есента“, заяви Иван Иванов пред в. "Мач Телеграф"..

Христо Христов е европейски шампион за миналата година в категория 109 кг. Той е пети от олимпиадата в Токио и също така е световен шампион за юноши и кадети.

Преди известно време той дебютира в рапа! 21-годишният варненец навлезе в музикалната индустрия под псевдонима Диабло (в превод - Дявол), а първата му песен бе озаглавена "Бандит". Клипът към песента бе публикувана в Youtube канала BAKED TAPES и представлява осмия проект от поредицата BAKED FRIDAY. Христов е съавтор на текста заедно с VSA, а музиката към парчето е на Miladski.

Треньорът на щангистите Иван Иванов сподели пред „Мач Телеграф“, че състезателите не са в добра форма заради липсата на финансиране и на стипендии.