0

С амо за няколко часа билетите за срещата между България и Франция от Европейското първенство за мъже във Варна бяха почти изчерпани, похвалиха се от Българската федерация по волейбол (БВФ). 

Вчера стана ясно, че двубоят от осминафиналната фаза на шампионата ще се играе в утре (петък, 8 септември), а началото му е 20:30 часа.

Последва светкавично изкупуване на пропуските, което пък гарантира пълна зала за "трикольорите" в шеста поредна среща от Евроволей 2023. Все още се намират малък брой свободни, единични места, които могат да бъдат закупени и онлайн чрез платформата https://bit.ly/Tickets_EuroVolley2023_Varna.

Това означава, че над 5000 привърженици ще подкрепят селекцията на Пламен Константинов срещу олимпийския шампион и ще се превърнат във верния седми играч на българския тим.

Фазата на елиминациите ще се проведе в две държави – България и Италия. Осминафиналите стартират утре във Варна с мача между Хърватия и Румъния в 17:30 ч. Точно победителят от тази среща ще спори с Франция или България за място на полуфинал. 

В събота ще бъдат определени други два четвъртфиналиста измежду двойките Словения – Турция (17:30 ч.) и Португалия – Украйна (20:30 ч.).

 Четвъртфиналите в зала "Конгресна" във Варна са насрочени за 11 септември. Топ 4 от Евроволей 2023 ще се проведе в Рим, Италия.