0

О тборът на Милано, в който играе българинът Матей Казийски, се класира за полуфиналите в първенството на Италия по волейбол.

В решителния пети мач от четвъртфиналната серия с Пиаченца Милано спечели като гост с 3:0 (25:21, 25:21, 25:22) и отстрани съперника си с 3:2 победи.

И трите гейма на мача се развиха по напълно сходен сценарий - домакините от Пиаченца взихама малък аванс в началото, Милано изравняваше към средата, а в края на гейма гостите показваха по-голяма концентрация, за да стигнат до победата.

Най-резултатен за Милано в мача бе японският посрещач Юки Ишикава, който записа 18 точки. Още 16 прибави белгиецът Фере Регерс, а Казийски се отчете с 9 точки. Българинът вече има 5 титли на Италия във волейбола, без да се броят тези на Русия и Турция.

В полуфиналите отборът на Милано, който завърши редовния сезон на шеста позиция, ще срещне втория Перуджа.

Към полуфиналите обаче път не успя да намери отборът на Лубе Чивитанова, който отстъпи у дома с 1:3 (23:25, 23:25, 25:20, 22:25) гейма на Монца. 

По този начин националът Александър Николов и съотборниците му от Лубе отстъпиха с 2:3 в четвъртфиналната серия, въпреки, че се вдигнаха и изравниха от 0:2 игри.

Волейболистите на Монца успяха да измъкнат първите два гейма, които бяха напълно равностойни. Особено важен бе вторият, в който те изоставаха с 16:19 и 22:23 точки. 

Единствено в третия гейм тимът на Лубе имаше предимство от самото начало и го спечели с 25:20 точки. 

Това обаче не стресна гостите и в четвъртия гейм те спечелиха сравнително лесно с 25:22.

В състава на Лубе над всички бе Александър Николов с 19 точки. С 18 приключи Марлон Янт, а Адис Лагумджия остана с 10.

На полуфиналите Монца ще срещне водача след редовния сезон и настоящ шампион Трентино.

За Лубе пък остава участието в разпределението на местата от пето до осмо. Програмата за тях ще бъде обявена допълнително.

Източник: БТА