0

П лувният комплекс "Червено знаме", който от години тъне в разруха, ще бъде реновиран напълно, увери министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Той инспектира обекта и пусна видео материал в профила си във Фейсбук, в което показа разрухата от обекта и прилежащия към него хотел. С Василев бяха и зам.министърът по инвестиционната политика инж. Владимир Харизанов, както и директорът на НСБ Венцислав Петков.

"Имаме виза за проектиране на обект "Червено знаме". Решили сме това да бъде дом на спорта в същия вид, в който е бил, без молове и дискотеки. Средствата за проектиране и изграждане са осигурени от правителството", каза министър Василев във видеото.

„В момента сме в процес на възлагане на проектиране. Ще бъде възложено и обследване на Центъра за научни изследвания и проектиране към Университета за архитектура и геодезия за стомано-бетоната конструкция на съоръжението, за да се установи дали тя може да бъде използвана и усилена по най-съвременните изисквания“, обясни Харизанов.

Комплекс „Червено знаме“ е построен за европейското първенство в София през 1985 г., като на него легендата Таня Богомилова печели титлата. По онова време е един от най-модерните в Европа, но в последните години пустее и се разграбва.