0

С ъдбата на българските щангисти и това дали ще участват на олимпиадата в Париж ще се реши на 30 март в Тайланд по време на конгреса на Международната федерация. Той е точно преди Световната купа в Пукет – последна олимпийска квалификация, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Както е известно, Италия пусна жалба до Световната и Европейската федерации за това, че по време на европейското първенство в София като част от нашия треньорски щаб е присъствал Алан Цагаев, който има доживотна забрана да се занимава с щанги. 

По-конкретно Цагаев бе в щаба ни по време на кат. 61 кг, когато той и Иван Иванов извеждаха бъдещия шампион Габриел Маринов на подиума. При състезанията във всички други категории Цагаев не е бил в залата.


Появи се информация, че дори може да спрат нашите щангисти от участие на олимпиадата заради това. Шанс за участие в Париж имат Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов.

Според информатори на „Мач Телеграф“ жалбата на Италия ще бъде разглеждана именно на конгреса на Международната федерация в Пукет и там ще стане ясно ще има ли наказание за нас и какво ще бъде то.