0

Д али Тодор Скримов ще играе в мача с Мексико от световното първенство по волейбол за мъже в Катовице, ще се разбере непосредствено преди двубоя утре. Опитният състезател страда от мускулен проблем в областта на корема от контролите с Канада в София и пропусна първите два мача на нашите – загубите с 0:3 от Полша и САЩ. 

Въпреки важността на срещата с Мексико, която все още може да даде шанс на нашите за излизане от групите, треньорският щаб е категоричен, че няма да рискува здравето на Скримов. Днес той се е чувствал по-добре, но не е сигурно дали ще е на 100 процента готов да излезе на игрището.

Ако има и малък риск за здравето на звездата ни, Желязков няма да го поеме. Най-вероятно Скримов ще играе само в част от двубоя и няма да започне в стартовия състав, коментираха от лагера на нашите.

Надеждата в националния ни тим за класиране на осминафиналите не е угаснала. България трябва на всяка цена да победи Мексико с 3:0 и дори да търси голяма разлика в точките, което ще има значение при определянето на най-добрите трети отбори в класирането. „Ацтеките“ загубиха с 0:3 и втория си мач от Полша.

„Със сигурност трябва да играем още по-добре срещу Мексико – каза Аспарух Аспарухов, който влезе като резерва и се представи на добро ниво срещу САЩ. – Шансове има винаги. Трябва да спечелим последния мач, пък ще видим.“

„Когато не си реализираме ситуациите срещу такива съперници, нормално е да загубиш – съжали либерото Владислав Иванов. – Трябваше да спечелим един или два гейма срещу САЩ. Раздадохме се, но малшансът ни преследваше до последната секунда. Ще се борим докрай! Имаме още един мач. Когато е последен двубой в групата, е тежко. Шансовете ни са минимални, но ги има. Вярваме в тях.“

„Най-трудно се играе срещу непретенциозни съперници – обобщи Алекс Грозданов. – Трябва да ги победим, за да остане шанс да се класираме.“

Днес треньорът Николай Желязков даде почивка на състезателите до обяд. След това той проведе видео разбор на мексиканците и тренировка преди двубоя, който започва във вторник от 18.30 ч.