0

Б ританската легенда в скоковете във вода Том Дейли отваря нова страница в живота си. След участието на своята пета олимпиада той се готви за друго предизвикателство. Записа се за студент в колеж в Лос Анджелис. Заедно с него към САЩ поеха съпругът му и двете им деца. 30-годишният състезател по скокове във вода завърши бляскавата си кариера с олимпийски медал. Дейли спечели сребро на синхронен скок от 10-метров трамплин в партньорство с Ноа Уилямс на игрите в Париж.

Последно

Дейли дебютира на олимпиада, когато е едва на 14 години, и в своите пет участия печели общо пет медала. В интервю за британския Vogue признава, че този път нервното напрежение за него е било значително по-голямо, защото е знаел, че това е последното състезание в кариерата му. „Бях много развълнуван, когато се изправих на трамплина, и знаех, че скачам за последно - казва Дейли. - В живота на всеки идва момент, в който трябва да се обърне нова страница и смятам, че за мен този момент вече настъпи и трябваше да сложа точка.“ Сега Дейли се е записал да следва в Института по моден дизайн и търговия в Лос Анджелис. Така той решава да превърне хобито си да плете шарени пуловери в своя професионална реализация и да създаде собствена модна линия. „Вече мога да плета, но искам да се науча и да шия. Изработил съм няколко елемента от моя колекция бельо, която предстои да пусна, а след това планирам да работя по проект за бански костюми, който се надявам да реализирам през следващата година“, коментира той пред модната библия. В Града на ангелите Дейли и неговият съпруг – сценаристът Дъстин Ланс Блек, се наслаждават на живота.

Те замениха елегантния си апартамент в историческия център на Лондон за такъв в Холивуд. Там те ще отглеждат двамата си синове – Робърт и Финикс.

Калифорния

Блек казва, че двойката е решила да се пресели в Лос Анджелис, след като той загуби съдебно дело срещу журналистката от ВВС Теди Едуардес. Двамата се сдърпаха в нощен клуб в Сохо и имаше взаимни обвинения кой е предизвикал скандала. Блек твърдеше, че е получил удари в главата, а Едуардес заяви, че той я залял с питие и изкълчил ръката й. Съдът взе страната на репортерката.

“Вече не става дума за това дали харесвам града и страната. Срещу мен бе проявена несправедливост и смятам, че правителството ми дължи извинение и обезщетение, които така и не получих“, казва в интервю за „Гардиън“ сценаристът, който е и носител на наградата „Оскар“. Откакто се преместиха на новото място, Дейли и Блек се стремят да държат личния си живот далеч от чужди погледи. Том само спорадично пуска в социалните мрежи общи снимки от семейни празници в техния дом.

Тяхното общо хоби са разходките и планинските преходи. Двамата обичат да обикалят пеш хълмовете около Холивуд. През юли те бяха взели със себе си и синовете си. На клип в Инстаграм се вижда как голият до кръста Дейли бута детска количка нагоре по стръмен склон. Зад кадър се чува гласът на Блек, който прави шеговити коментари: „Така се става олимпиец, като мъкнеш две деца и количка по нанагорнището“ .

Животът в Лос Анджелис има своите предимства, но и недостатъци, особен, ако партньорът ти е голямо име в шоубизнеса. Блек направи своя пробив през 2009 г., когато спечели „Оскар“ за оригинален сценарий на филма „Милк“, в който главната роля бе поверена на Шон Пен.

В последно време той се изявява като изпълнителен продуцент на сериала на Андрю Гарфийлд „Под знака на небесата“. Филмът е номиниран за множество награди. Дейли придружи Блек на церемонията по връчване на наградите на американската критика. Там той бе на една маса с актьора от „Спайдърмен“ Гарфилд и позира за снимка с телевизионния продуцент Анна Кулп.

Политика

В САЩ в момента в разгара си е свирепа битка за президентския пост между Камала Харис и Доналд Тръмп. Въпреки че Дейли не може да гласува, защото е британски гражданин, той споделя политическите възгледи на своя съпруг. Миналия месец кандидатът на демократите Джо Байдън се оттегли от надпреварата в полза на Харис. Това действие бе подкрепено от Дейли и Блек, които пуснаха свои снимки в компанията на сегашната вицепрезидентка. „Имах огромната привилегия да се запозная с Камала Харис по време на снимките на филма „Милк“ в Сан Франциско. Тя е един много добър човек, който знае как да отстоява интересите на американците. Когато тя се бори, побеждава. За мен е привилегия да се присъединя към кампанията на Джо Байдън в полза на Камала Харис и ще дам всичко по силите си да я подкрепя в този важен за страната ни момент“, написа Блек.

Джон Буун, The Sun