0

Ф ранцузинът Гаел Монфис и сърбинът Филип Крайнович отказаха участие на турнира по тенис на твърда настилка Sofia Open. Надпреварата от сериите АТР 250 в "Арена Армеец" в българската столица ще се състои през следващата седмица.  

36-годишният Монфис все още не е напълно възстановен от контузията на десния крак, която го принуди да се откаже в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал в началото на август. Заради травмата бившият номер 6 в света, който има 11 титли в кариерата си, пропусна и Откритото първенство на САЩ.

Французинът, 32-и в класацията на АТР в момента, ще бъде заменен от 118-ия в света поляк Камил Майхжак, който през миналия сезон достигна до четвъртфиналите в "Арена Армеец". 

Вицешампионът от надпреварата на трева на "Куинс Клъб" в Лондон през този сезон Крайнович, 41-и в световната ранглиста, също се оттегля от Sofia Open.

Сърбинът, полуфиналист в българската столица през 2021 година, не е във форма напоследък. Той има само една победа в последните си три турнира в предишните два месеца, като за последно игра на Откритото първенство на САЩ в края на август, но отпадна в първия кръг след поражение в три сета от Алекс де Минор (Австралия).

На мястото на Крайнович в основната схема в София влиза Пабло Андухар (Испания). 36-годишният ветеран е 117-и в света през тази седмица, но е достигал до 32-ото място. Той има четири титли в кариерата си, а през този сезон най-доброто му постижение и финал на "Чалънджър" в Яш (Румъния) в средата на юли. Испанецът дебютира в София през миналия сезон, но отпадна на старта в два сета от Иля Ивашка (Беларус).