0

К огато се завърнах в София от Европейското първенство, заварих един много ентусиазиран отбор с огромно желание за развитие. Момчетата тренират много отдадено, ще видим как ще стоим в мачовете. Това заяви с усмивка старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски, който е и селекционер на националния тим.

"Истината е, че нашите привърженици чакаха твърде много това завръщане в НБЛ и затова интересът е голям“, добави членът на УС на клуба Александър Чакмаков, горд не само със завръщането на отбора в елита, но и със собствената баскетболна зала.

„ЦСКА не само се завърна в професионалния баскетбол, но и има силен отбор, готов да се пребори с всеки съперник", убеден е потомственият „армеец“, чийто баща Нако Чакматов е първият капитан на футболния ЦСКА, и вдигнал първата шампионска титла на „червените“ през 1948 г.

Баскетболистите на ЦСКА се готвят двуразово за новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), като в края на тази седмица започват и контролните срещи, като първият мач е в петък срещу шампиона Балкан в Пловдив.

"Отборът е нов, но всички момчета се стараят много. Всички ще искат да се докажат срещу нас и това е нормално. ЦСКА винаги е голямо предизвикателство за всеки опонент. Надявам се възможно най-скоро да заиграем така, както трябва", добави националът Андрей Иванов.

Веднага след старта на кампанията по продажби на абонаментни карти за новия сезон са пристигнали и първите заявки за годишни пропуски. 

Ръководството на ЦСКА предвиди издаването на 200 сезонни карти, а за останалите места ще се продават билети преди всеки мач.