0

Р уският тенисист Андрей Рубльов обяви в социалната мрежа Туитър, че е дал положителен тест за COVID-19. Това се случи само пет дни преди началото на отборната надпревара АТP Cup в Австралия, където Русия има да защитава трофей си от миналата година.
"В момента съм в Барселона и съм с леки симптоми. Следвам всички предписания на здравните власти и съм в изолация. Напълно ваксиниран съм и продължавам частично подготовката ми за АТP Cup и Откритото първенство на Австралия. Разстроен съм от случилото се и се надявам да се върна на корта възможно най-скоро", написа той в Туитър.

Същата участ споходи и световния номер 14 Денис Шаповалов. Той даде положителна проба за коронавирус, след като пристигна в Сидни.


22-годишният канадски тенисист бе сред първите играчи, които влязоха в Австралия преди началото на отборната надпревара от 1 януари. Шаповалов сподели в Туитър, че изпитва леки симптоми и се е самоизолирал.

Така той стана последният играч, който участва на демонстративния турнир в Абу Даби този месец, заразил се с коронавирус.
Шаповалов игра с Рафаел Надал в Абу Даби, като испанската суперзвезда също даде положителен тест за вируса, което наруши подготовката му за Аустрелиън Оупън. Олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич и тунизийката Онс Жабер също се тестваха положително за COVID-9 след участието си в Абу Даби.

В същото време бившият номер 1 в света Анди Мъри съобщи, че е получил трета доза от ваксината срещу коронавирус. Шотландският тенисист, който в момента заема 134-а позиция в класацията на АТР при мъжете, се готви за участие на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година, за което той получи уайлд кард.

Откритото първенство на Австралия през 2022 година е планирано за периода 17 - 30 януари.