0

О лимпийският шампион Александър Зверев нарече Даниил Медведев "един от най-нечестните играчи в света", след като беше победен от руснака с 6:3, 5:7, 6:7(7) в последния осминафинал от Мастърс турнира по тенис в Монте Карло.

"Приемам честността и спортсменството много, много сериозно. За съжаление, той няма нищо общо с това", каза Зверев пред Sky.

Германецът каза, че съперникът му е използвал нечестни средства, за да остане в мача.

Например, когато Зверев поведе с 5:4 във втория сет и сервираше за спечелване на двубоя, Медведев изрази разочарованието си, като премахна една от летвите, които подпират мрежата и дори не получи предупреждение за това от съдиите.

"Той използва всякакви средства, когато изостава в резултата. Като спортист, това наистина ме разочарова. 

Имаше няколко момента, в които усети, че започнах да играя по-добре и всеки път се опитваше да направи нещо да ме разконцентрира. Разбира се, не трябва да позволявам това да ме разсейва. Това също е изцяло моя вина. Но все пак мисля, че честността в спорта винаги трябва да бъде на първо място", каза Зверев, цитиран от БТА.

Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло с драматично 3:6, 7:5, 7:6(7) над Зверев.

Месец след като победи Зверев на осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс, Медведев стори същото и в Монте Карло , като извоюва успеха след повече от три часа игра.

Германецът спечели първия сет с 6:3 и във втория сервираше за спечелване на мача при 5:4, но Медведев направи пробив, след което взе следващите два гейма и прати мача в трети решителен сет.

27-годишният руснак успя да спечели мача след тайбрека, в който отрази два мачбола, преди да оформи 9:7.

Руснакът достига четвъртфиналите в Монте Карло за втори път и там ще срещне датчанина Холгер Руне.