0

10 победи и само 4 загуби регистрираха националните ни състезатели в първия ден Европейското първенство по кикбокс зо мъже и жени, което се провежда в турския курорт Анталия. 
На старта на състезанието за своите осминафинални срещи излязоха 14 българи от които 10 продължават участието си на четвъртфиналите.  
Националният ни отбор по кикбокс включва 27 състезатели, които ще се борят за призово класиране в своите стилове и категории на Европейското първенство за мъже и жени в Турция. 

В първият ден на шампионата кикбоксьорите ни постигнаха 10 победи и 4 загуби в различните направления на ринг и татами. 

Останалите ни представители започват своето участие във вторник. 

След успех в своите категории на 1/4-финал в леките стилове на татами продължават Иван Кръстанов лайт контакт, Калина Колева лайт контакт и Петьо Футлев киклайт контакт. 

Победи на старта в тежките стилове на ринг К1, Лоу кик и Фул контакт постигнаха Даниел Гецов, Александър Рибников, Али Юзеир, Теодор Христов, Георги Атанасов, Илия Ненов и Александра Димитрова. Те също продължават участието си на четвъртфиналите.  

Днес за първи път ще стартират своите срещи и всички останали български състезатели. 

На ринг Димитър Петров,  Христо Калайджиев  и Георги Денев  започват участието си на по-късна фаза заради това, че са поставени като фаворити в категорията си след завоювани отличия на Световната купа в Унгария тази година. 

България води 27 състезатели на Европейското първенство в Турция, които се борят за призово класиране в конкуренцията на 864 кикбоксьори от 39 държави.