0

Ш ведката Сара Хектор записа втора победа за сезона и общо трета в кариерата си с прекрасно каране и в двата манша на гигантския слалом, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, провел се в Кранска гора, Словения. 
След като в първото минаване на „Подкорен 3“ Хектор бе с 0,08 сек. по-бърза от Теса Уорли, във втория тя добави нови 0,88 секунди към своя аванс и заслужено триумфира. 

Уорли остана втора, а на третата позиция се класира действащата носителка на малкия глобус в дисциплината Марта Басино. Италианката завърши състезанието на 1,32 секунди зад Хектор, като за нея това в второ призово класиране през настоящата кампания.


На изненадващо четвърто място се нареди канадката Валери Грение, а топ 5 бе затворен от световната шампионка Лара Гут-Бехрами от Швейцария, която прогресира с цели 12 места във втория манш. 
Носителката на червения стартов номер преди днешния старт Микаела Шифрин (САЩ) остана седма, а Петра Влъхова (Словакия) имаше разочароващ ден и завърши едва на 15-о място.

Така Хектор успя да поведе в класирането за малкия глобус с актив от 362 точки и аванс от 46 спрямо Шифрин. Трета в подреждането е Уорли, която има събрани 307 пункта.
В генералното подреждане начело с 866 точки остава Шифрин, втора със 731 е Влъхова, а трета с 657 е София Годжа от Италия, която остана 31-а днес и не кара във втория манш.