0

С екипи с марката на Христо Стоичков волейболистките на Марица (Пловдив) спечелиха Купата на България при жените.

В повторение на миналогодишния финал маричанки се наложиха над ЦСКА с 3:1 гейма - 25:22, 25:12, 22:25, 25:15) в изпълнената до краен предел столична зала "Христо Ботев".

Волейболистките на Марица Пловдив сразиха ЦСКА и взеха Купата на България (ГАЛЕРИЯ)
Марица Пловдив ЦСКА Купа на България Марица Пловдив ЦСКА Купа на България Марица Пловдив ЦСКА Купа на България
110

Двубоят започна равностойно, но към края на първия гейм Марица поведе с три точки и го приключи при 25:22. 

Във втория пловдивчанки доминираха тотално и приключиха с 25:12, с което дадоха знак, че трудно ще допуснат изненада в срещата.

Подкрепяни мощно от футболната агитка на ЦСКА, "червените" имаха силни моменти в третия гейм и след серия от шест поредни точки поведоха с 19:16 и успяха останат в мача след 25:22.

В петия гейм Марица отново взе инициативата и без проблеми приключи мача след 25:15, с което завоюва деветата си купа на страната.

Треньорът на Марица Борислав Крачанов поздрави своите състезателки за спечелената девета Купа на България по волейбол за жени. Маричанки спечелиха трофея след победа на финала над ЦСКА с 3:1 гейма - 25:22, 25:12, 22:25, 25:15) в препълнената столична зала "Христо Ботев".

"Заслужено спечелихме. Това е резултат от много години труд. В първия гейм имаше напрежение, което се получи от феновете. Нито една от нашите състезателки, а и от тези на ЦСКА, не е играла в такава атмосфера. Спечелихме много лесно втория и свалихме нашето ниво и дадохме възможност на ЦСКА да се възползва.  Но в четвъртия влязохме максимално концентрирани и показахме за какво сме дошли. Трябва да подхождаме сериозно във всеки момент, без значение с колко точки водим", каза Крачанов пред БНТ.

Треньорката на ЦСКА Юлия Иванова определи слабото посрещане като основна причина за поражението.

"Много слабо посрещахме и оттам цялата игра се загуби. В първия и третия гейм Марица бъркаха много и това ни държеше в мача. Може да играем много по-добре, надявам се да го покажем в следващите мачове срещу Марица.

Публиката беше невероятна и въпреки че загубихме, се чувстваме победители", каза Юлия Иванова.

Източник: БТА