0

В Обиколката на Словения съотборниците от ОАЕ Team Emirates  Тадей Погачар и Рафал Майка стигнаха до финала на най-тежкия етап сами. Така преди линията словенецът и полякът решиха демонстративно да разиграят с „камък-ножица-хартия“ кой да стане етапен победител след 152,5 изнурителни километри от Ласко до Велика планина, предпоследен етап.

Късметът бе на страната на верния адютант на 23-годишния словенски феномен Погачар – с „хартия“ Рафал Майка победи „камъка“ на капитана си, с когото пресякоха финалната линия прегърнати, с половин джанта преднина за поляка.

В неделния последен етап пак двамата направиха нова демонстрация на мощта си, като Майка изведе Погачар към победния спринт пред сънародника му Мохорич (Bahrain Victorious), и крайната победа в Обиколката на Словения. 

Полякът остана трети в етапа до Ново Место, и втори в генералното класиране, само на 12 секунди след съотборника си от UAE Emirates Тадей Погачар.

Той показа отличната си форма и готовност да се бори за третата си победа в предстоящия Тур дьо Франс (1-24 юли).

Погачар записа втората си етапна победа в обиколката за седмицата, която бе под номер 40 в кариерата му.

Доминацията на дуото на UAE Team Emirates Погачар - Майка в това състезание беше пълна, като всеки от тях спечели по 2 етапа.