0

М инистърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с представители на ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести.

Президентът на БФВТ Ариф Маджид запозна министъра със ситуацията във федерацията и подчерта, че тя се намира в тежко състояние. В рамките на разговора бяха обсъдени актуалните проблеми и бяха начертани конкретни действия за решаването им.

Министър Илиев бе категоричен, че вдигането на тежести е от изключително значение за българския спорт и екипът на ММС ще съдейства на федерацията за справянето с належащите задачи пред нея.

„Трябва да направим необходимото за достойна и адекватна подготовка на нашите атлети, които със самочувствие и гордост да представят България на международните състезания и на Олимпийските игри догодина в Париж“, подчерта Илиев.

От Министерството на младежта и спорта ще помогнат и за участието на български щангисти на Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и до 17 години в Кишинев, Молдова (01-10 юли). Заради липса на финансиране федерацията няма как да поеме това състезание, като ММС ще финансира приоритетно спортните клубове, които планират да участват на шампионата. Всичко ще се случи в рамките на няколко дни.

"Надявам се с дружни усилия да преодолеем тази криза и да вървим напред“, каза президентът на федерацията Ариф Маджид.