0

Е фективен и хладнокръвен в решаващите разигравания и точки Новак Джокович се наложи над Стефанос Циципас с 6:4, 7:6 (4) на старта си във финалния тенис турнир на АТП в Торино.

35-годишният сърбин успя да направи един пробив в първия сет, а след това спокойно успя да запази аванса си.

На 24-годишния Циципас не помогна, че заби 3 пъти повече асове от сърбина - 9 срещу 3, и не допусна нито една двойна грешка, но при разиграванията не бе в състояние да спечели важните точки.

Във втория сет Джокович, който е номер 8 в световната ранглиста, даде на съперника си една възможност да го пробие, като направи две поредни двойни грешки на сервис, но Циципас не успя да сграбчи този шанс и двамата стигнаха до тайбрек.

Там отново Джокович показа по-голям опит и зрялост, като със страхотен минаващ удар направи мини пробив за 3:1. След това Новак поведе и с 5:1, като съперникът му така и не успя да навакса изоставането, а мачът завърши с точка при сервис на Джокович.

С този успех носителят на 21 титли от турнирите на Големия шлем Новак Джокович поведе в класирането на "зелената" група пред Андрей Рубльов, който по-рано в понеделник се наложи над Даниил Медведев в руския сблъсък в три сета.