0

А рина Сабаленка постигна нещо впечатляващо. Тя стана първата тенисистка от 11 година насам, която дублира титлата си на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. Това се случи след смазваща победа във финала срещу китайската изненада в Мелбърн Кинуен Джън с 6:3, 6:2.

Сабаленка не остави шансове на своя противника, както бе и в единствената им среща до момента на Откритото първенство на САЩ миналата година. Тогава състезателката от Беларус спечели на четвъртфиналите с 6:1, 6:4.

Още от началото на този мач Сабаленка даде да се разбере на Джън, че няма да има аванти и набързо дръпна с пробив. Китайката се събуди, но само, за да направи резултата в първия сет по-приличен – 6:3.

През втората част нещата се повториха. Арина стигна до ранен пробив още при първото подаване на Джън. До края на сета Сабаленка не остави никакъв шанс на китайката и затвори мача, след като направи и втори пробив. Единствените колебания за Арина дойдоха при трите мачбола, които имаше при 5:2. Китайката се върна в гейма и дори стигна до точка за пробив, но Сабаленка се стегна и спечели мача и титлата.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX