0

К арлос Сайнц с Ферари записа най-доброто време във втората свободна тренировка за Гран При на Мексико Сити, по-голямата част от която обаче беше посветена на трите нови модела сликове на Пирели за догодина.

Испанецът стигна до 1.17,809 минути със средно твърдите гуми за този сезон, а малко по-късно дойде тежката катастрофа на Джордж Ръсел с Мерцедес.

Британецът стъпи твърде вътре отвъд бордюра на завой №8, подът на колата му се удари в бордюра, болидът се завъртя и излетя от трасето на завой №9, като се заби странично в предпазните огради. Ръсел излезе сам от колата, но беше в шок, а след медицинския преглед лекарите го освободиха да се прибере в бокса. Данните от колата му показаха, че Джордж е понесъл претоварване от 30G при удара в стената.

Ремонтът на предпазните стени отне почти половин час, а след подновяването на сесията Сайнц отново подобри времето си – този път с гумите С4 за 2025 година – 1.17,699 минути с 20 килограма гориво на борда. След това дойдоха сериите от обиколки с твърдите гуми за догодина и с по 100 килограма гориво в резервоарите.

Световният шампион Макс Верстапен отново имаше проблеми със задвижващата система, които се появиха в началото на сесията, екипът му се опита да ги отстрани по време на червения флаг, но при връщането на трасето нямаше прогрес и той беше повикан в бокса, а от Ред Бул съобщиха, че Макс няма да е върне на пистата до края на сесията. Освен тези трудности, Макс се оплака и от проблеми със спирачките в началото на втората тренировка, които обаче останаха на заден план.