0

Тимът от НБА Сакраменто Кингс предлага 10 млн. долара годишно на Александър Везенков, твърди БГНЕС от свои източници в Гърция. Както е известно тимът държи правата на българина за първенството отвъд Океана. Настоящият му отбор Олимпиакос иска той да остане в Пирея, но може да му предложи най-много 2 млн. евро.

"Ще се опитам да намеря най-доброто решение за мен", обяви самият играч без да изпада в подробности, след като тимът му спечели титлата в Гърция.

Кингс, които трябва да платят и откупната клауза на Саша показаха, че го искат в своите редици, след като изявите му бяха наблюдавани последователно от вицепрезидента Фил Джаубар, мениджъра Монти МакНеър и старши треньора Майк Браун по време на сезона.

Достигането до финала в Евролигата обаче накара собствениците на Олимпиакос - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос, да заявят, че ще направят всичко по силите си, за да го задържат за още един сезон. За тях обаче на практика е невъзможно да се преборят с финансовите възможности на американците.

Запознати с НБА обаче напомнят, че данъкът върху заплатите на играчите в Лигата е не по-малко от 40% от сумата, като понякога надхвърля дори 50 процента. Така, че е твърде възможно от Олимпиакос да намерят чисто 3 милиона евро на Везенков и той да си остане в Гърция.