0

А лександър Везенков и Сакраменто постигнаха 13-тата си победа за новия сезон в НБА. На свой терен в „Голдън 1 Сентър“ "кралете" надвиха отбора, избрал през 2017 г. българина в Драфта – Бруклин, със 131:118. Сакраменто водеше през целия мач, като баскетболистите му вкараха рекордните в историята си 25 тройки, които бяха и решаващи за крайния изход.

Везенков получи близо 11 минути игрово време – в началото на втората и началото на последната част, като отбеляза 2 точки с 1/4 при стрелбата от игра, овладя 5 борби, направи 1 чадър, 1 грешка и 2 лични нарушения.

След този двубой Сакраменто е с баланс 13-8, докато Бруклин е с 12-10.

За национала ни и компания обаче няма да има време за почивка, тъй като след по-малко от 24 часа те ще имат друг мач, този път като гости на Лос Анджелис Клипърс. Двубоят е в сряда от 5.30 часа сутринта българско време.

Без да впечатляват много с играта си, „кралете“ взеха леко предимство през първата четвърт и водени от Ди‘Арън Фокс, след края й бяха напред с 26:18.

Везенков бе оставен на пейката в началото на мача, но се появи в игра още на старта на втория период. Сакраменто продължи да демонстрира много точен мерник от далечно разстояние и разликата бързо скочи на 15. Последва обаче спад в играта на тима, а след шест минути на паркета българинът отново бе изваден, след като бе записал две борби на сметката си, без обаче да успее да се разпише, пише bgbasket.com.

Междувременно Бруклин се възползва от шанса, който получи и на два пъти се доближаваше само на 4 точки, а почивката дойде при 54:48 за домакините.

След сравнително равностойно начало на второто полувреме, „кралете“ отново започнаха да трупат разлика. Те избухнаха с 8 тройки през третата част и общо 44 точки само в нея и след края й се оттеглиха при 98:85, но без Везенков на паркета през това време.

Подобно и на първото полувреме обаче, след като пропусна цяла четвърт, българинът отново получи шанс за изява в началото на последната. Той се отличи с добра защита, а малко след това и откри сметката си, но направи също грешка и пропуск, а след второто си лично нарушение в мача отново бе сменен близо пет минути по-късно.

Бруклин не се отказа и след три поредни тройки на Микал Бриджис разликата падна само на 6. Отговорът на Сакраменто обаче не закъсня и след невероятна серия тимът се откъсна с над 20 напред, като това окончателно сложи точка на спора, а до края и двамата треньори дадоха почивка на основните си играчи.

Ди‘Арън Фокс бе най-резултатен за победителите с 29 точки и 8 асистенции. Кийгън Мъри реализира 24 точки, Малик Монк е с 21 и 9 борби, а близо до трипъл-дабъл остана Домантас Сабонис – 15 точки, 16 борби и 9 асистенции.

За съперника 22 точки реализира Микал Бриджис, по 18 добавиха Кам Томас и Спенсър Диуиди (7 асистенции).