0

Т ози петък, 14 октомври, ще бъде официалното откриване на велотрасе „Витошко лале“, намиращо се в непосредствена близост до едноименната ски писта.

След дългогодишни усилия на екипа на СК „Райдърс Юнайтед“ за обособяването му, клубът вече е официален осиновител на стара, забравена в гората пътека и след усърдна работа, подпомогната от Витоша ски, велотрасето вече е факт.

Запалените планински колоездачи ще могат да покарат по него още този петък, когато благодарение на „Витоша ски“ ще могат да се възползват и от безплатно ползване на лифт „Витошко лале 1“, който ще бъде оборудван със специални куки за по-лесното и удобно превозване на велосипедите до върха. 

Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напредналите колоездачи, като идеята е то да бъде подходящо както за тренировка, така и за провеждането на състезания на национално и международно ниво. 

Първите спускания на откриването ще бъдат направени от световната и европейска шампионка по спускане и лице на фондация "София европейска столица на спорта" Изабела Янкова и от дългогодишния шампион по спускане на България Стивиан Гатев. 

През целия ден на откриването на място покрай трасето ще бъде и един от най-изявените фотографи във вело средите Иван Зарков, който ще се постарае всички присъстващи на място освен хубавите емоции да получат и хубава снимка от откриването. 

От този петък до средата на ноември лифт „Витошко лале“ ще работи с колоездачи и туристи всеки уикенд, като ще се предлагат и специални „МТБ карти“.