0

Т рикратният световен и трикратен европейски шампион по бокс Серафим Тодоров изрази надежда, че в скоро време отново ще може да се срещне с Флойд Мейуедър, когото победи на полуфинал на игрите в Атланта'96.

Този двубой е последният на американеца при аматьорите, след което той прави зашеметяваща кариера при професионалистите, която завършва с 50 победи в 50 мача и спечелени над $1 млрд. В същото време Тодоров отказва предложение да премине при професионалистите, мислейки, че държавата ще го възнагради по-щедро, което обаче не се оказва така.

"Аз отстъпих мястото си на него. Той трябва да ми се отблагодари. Промоутърите, които дойдоха при мен, изобщо не го бяха погледнали. Имам обещание от Флойд, че ако отида в САЩ, ще ми помогне. Говорил съм с много сериозни хора от Пловдив, които са ми обещали това да се случи. В миналото два пъти ми отказваха виза. Тези хора ми казаха, че ще им трябват месец-два, така че просто чакам и ако е божията воля, ще стане", каза 54-годишният Тодоров, който в Атланта остава със сребро.

"Ако трябваше да премина през кариерата си наново, не бих променил нищо. Аз съм такъв човек - благороден, докоснат от Господ. Не приличам ни на майка ми, ни на баща ми", добави Тодоров, който присъства на пресконференция по повод 100-годишнината на бокса в България.

Президентът на федерацията Красимир Инински заяви, че през 2022 г. Тодоров е бил назначен на работа, но от министерството на спорта е било отказано да му се дава заплата, тъй като няма образованието и необходимите лицензи, за да бъде треньор.