0

Григор Саруханян спечели Славянския пояс на Световния боксов съвет (WBC) в суперсредна категория. Той нокаутира в седмия рунд черногореца Алмир Скрияеля на голяма галавечер в зала „Универсиада“.

“Дълги години вярвах и чаках. Когато мечтаеш за нещо и се бориш, рано или късно го постигаш“, сподели пред „Спортната джунгла“ Саруханян. 36-годишният боец посочи и нова амбициозна цел. “Искам да се пробвам на олимпиадата в Париж. Ще направя всичко възможно да сваля на 71 кг. Това ми беше мечтата преди да вляза в затвора.

Сега е моментът, защото за последно ще има бокс на олимпийски игри. Преди 20 дни предложих това на моя треньор. Той ме подкрепя. Още не сме говорили с федерацията, но скоро ще го направя”, каза още Саруханян.

От предишния олимпийски цикъл професионалните боксьори имат право да участват на олимпийски игри. Квалификациите за Париж 2024 стартират в края на юни следващата година. Саруханян и неговия екип имат и още една цел. Той се надява да атакува европейската титла за професионалисти догодина.