0

Н ай-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин говори за стар проблем, който вместо да се разрешава, се задълбочава все повече. Тя ще участва през уикенда в международния турнир за Купа "Денкова-Стависки", който вече започна в Зимния дворец.

Тя сподели, че вече въобще не тренира изпълнението на троен аксел заради лошите условия за подготовка.

„Тройният аксел от известно време не го тренирам. Въобще не го опитвам. Така че скоро няма да го видите в програмите ми. Надявам се на малко по-късен етап, като се почувствам готова, да го изпълня. Все още не мога да вляза в стабилната ми форма. Още не я чувствам. В момента искам на тренировки да изиграя чиста волна програма с елементите, които имам. Това все още не ми се получава на всяка тренировка. Сега трябва да гоня стабилна форма поне на този етап. След това вече мога да мисля за надграждане, тъй като не съм достигнала това, което искам“, сподели пред БНР Фейгин.

„Условията за подготовка не са най–добрите. В момента сме на долната пързалка. Нямаме тренировки на горната, където ще се проведе състезанието“ допълни тя.

Възпитаничката на Ина и Андрей Лутай даде оценка и на първото си участие за сезона в Ница (Франция), където спечели бронзов медал.

„Не съм много доволна от първото ми състезание. Бях сигурна, че съм физически доста добре, че съм във форма. Излязох на волната програма и не направих това, на което бях готова, което исках да покажа. Надявам се на второто състезание да изчистя тези грешки, които ги допуснах и да изиграя програмите си по-добре“, допълни още фигуристката.

„И двете ми програми са нови. Волната е супер интересна. Не е на типична класическа музика. Наистина е доста интересно и различно от всички останали, които съм имала до момента. Волната програма я имам от доста време, от половин година. Имах повече време да я отработя. Кратката програма я смених някъде е началото на септември. Тя е една от любимите ми програми. Много е красива. Роклите са супер красиви и интересни. Надявам се двете програми да се харесат на съдиите и на зрителите“, завърши Фейгин.