0

Н ай-добрата българска състезателка Александра Фейгин е доволна от представянето си на eвропейското първенство по фигурно пързаляне във Финландия, но не и от съдийските оценки. Тя завърши на 16-о място на континенталния шампионат и заяви, че е мотивирана за повече работа.

“Независимо от оценките, които получих аз съм много доволна от моето представяне, защото и в двете програми не допуснах видими грешки. Чувствах се уверена, особено на волната програма. Това ме кара да искам да постигам още повече и още повече да тренирам. Искам да покажа на съдиите, че няма на къде повече да ме режат и да не им давам никаква възможност. Това наистина ме мотивира за повече работа", каза Фейгин.

Тя разкри, че това лято не е работила с хореографа й, който е от Русия. 

„След олимпиадата ми трябваше наистина една морална почивка от спорта и от всичко, защото като постигнеш една своя цел и мечта от дете, имаш един такъв момента в който не знаеш какво следва – обясни тя решението си да се впусне в „Игри на волята“. - Новата ми мечта е отново да представям България на олимпийските игри и ако бъда в моята топ форма да изпълня четворен скок, но има още доста работа дотогава“ допълни Саша.

Сега тя се подготвя за турнира "София Трофи" и за световното първенство в Япония през март.

Над 300 състезатели от 21 държави ще участват в осмото издание на турнира, който ще се проведе от 2 до 7 февруари в Зимния дворец в столицата. Организатор на надпреварата, която е за мъже, жени, юноши и деца, е кънки-клуб "Денкова-Стависки". 

Сред заявените фигуристи има от Италия, Великобритания, Тайван, Норвегия, Нидерландия, Белгия, Гърция, Латвия, Словения, Украйна, Румъния, България и други.

В турнира ще се представят около 120 български спортисти, сред които най-добрата българска състезателка Александра Фейгин, Кристина Григорова, Симона Господинова, а при мъжете Лари Луполоувър, Александър Златков и Беат Шюмперли. Киара Христова ще пропусне старта заради контузия.