0

С акраменто Кингс удариха и шампиона в НБА Денвър Нъгетс със 123:117 (25:30, 39:20, 24:28, 35:39) в мач от редовния сезон в Националната Баскетболна Асоциация на САЩ и Канада. Българинът Александър Везенков записа малко над 14 минути на паркета, като той допринесе с 4 точки и 3 борби. Всъщност Сакраменто спечели само една от четирите части - втората. Но тя бе с много убедителен резултат, който в крайна сметка натежа.

Иначе Саша се появи в игра за последните три минути на първата част, която обаче завърши в полза на шампионите от миналия сезон с 30:25. Българинът реализира първите си точки през втората част, изравнявайки от тройката за 32:32, а след това добави още една точка, след като бе фаулиран и донесе обрата на "кралете". В последните пет минути на втората четвъртина бе дадена почивка на българския баскетболист, а тя завърши с перднина за "кралете" - 64:50.

ВИЖТЕ ТРОЙКАТА НА САША

Сакраменто Кингс имаше преднина от 15 точки през третата четвърт, но тя драстично спадна на 5 след отлична серия на Денвър и силни отигравания на Никола Йокич. При оставащи около минута и четиридесет секунди Александър Везенков се появи в игра. Третата част завърши при резултат 88:78. В последната част Сакраменто запази аванса си след силна игра на Монк и Сабонис. Везенков игра съсвем малко в началото на последната четвърт, след което не се появи повече на паркета. Звездата Никола Йокич се изпоти доста, но този път и той бе безпомощен.

Все пак сърбинът записа "трипъл-дабъл" и стана най-резултатен в мача. Той вкара 36 точки и се отчете с 13 борби и 13 асистенции. Това обаче не стигна на шампионите от миналия сезон. За домакините най-резултатни бяха Малик Монк с 26 точки и Ди'Аарън Фокс с 23 и "дабъл-дабъл", след като блесна и с 16 асистенции. Сабонис също допринесе за успеха на "кралете" с "дабъл-дабъл" след 17 точки и 15 борби в мача.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX